La Grande Boucle. De Tour de France-special ligt in de winkel!

De Tour de France staat weer voor de deur. Bereid je voor op het zomerse spektakel met de Wieler Revue-Tourspecial.

Tour

Etappes, ploegen & favorieten

In de Tour-special worden alle etappes, ploegen en favorieten doorgelicht. Wie moet je in gaten houden op de Tourmalet? Wie moet ik in mijn Tourpool invullen als winnaar van de witte trui? En welke ploeg heeft het in zich om de ploegentijdrit in Brussel te winnen? Op al deze vragen krijg je antwoorden. 

Steven Kruijswijk

Verder laten we de Nederlandse hoofdrolspelers aan het woord. Steven Kruijswijk veroverde vorig jaar wielerharten met zijn net gestrande solo op Alpe d'Huez. Desondanks eindigde de taaie Brabander op een knappe vijfde plaats in het algemeen klassement. Dit jaar wil Kruijswijk echter meer, zo vertelt hij in Wieler Revue. "Ik ga voor het podium."

Adam Yates

Na het wegvallen van Chris Froome zijn de ogen in Groot-Brittannië voornamelijk gericht op titelverdediger Geraint Thomas, maar de Britten kunnen ook hoop putten uit de prestaties van Adam Yates dit seizoen. De renner van Mitchelton-Scott viel uit in de Dauphiné, maar kan een indrukwekkend resultatenlijstje overleggen. De tweelingbroer van Simon is zelf in elk geval vol vertrouwen. "Ik hoef heel het jaar niet voor mijn concurrenten onder te doen. Waarom in juli dan wel?"

Maximilian Schachmann

De pas 25-jarige Maximilian Schachmann reed dit voorjaar als een ervaren rot. Drie ritzeges in de Ronde van het Baskenland, vijfde in de gedenkwaardige Amstel Gold Race, eveneens een vijfde plek in de Waalse Pijl en als klap op de vuurpijl een derde stek in de verregende editie van Luik-Bastenaken-Luik. De Duitser is een open persoonlijkheid en steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. Over onder meer een beschadiging aan zijn hersenen, de status van de Tour de France in Duitsland en waarom hij Quick Step verliet. 

Christian Prudhomme

Het zijn van de baas van de Tour de France is uiteraard meer dan alleen drie weken het mooie weer maken in Frankrijk. We gingen op audiëntie bij de grote baas: Christian Prudhomme. We lieten hem onder meer aan het woord over het parkoers van dit jaar en waarom er zo weinig tijdritkilometer zijn opgenomen op de route. "De realiteit is dat de tijdritten de koers op slot gooien."

Dylan Groenewegen

Elke wielerfan kan de laatste Nederlandse geletruidrager zonder diep na te hoeven denken oplepelen. Erik Breukink was in 1989 de laatste Nederlandse drager van het heilige wielertricot. Daar kan in de eerste etappe direct verandering in komen, want met Dylan Groenewegen hebben we een van de snelste sprinters in huis. Hij vertelt over zijn droom: "Ik ga volle bak voor het geel."

En verder onder meer

Henk Lubberding, Marc de Maar en Michael Boogerd reageren op de stelling dat Mathieu van der Poel binnen tien jaar een grote ronde wint.

Kijken we terug op de Tour de France van 2009, waar ploeggenoten Alberto Contador en Lance Armstrong een koude oorlog voerden. 

Nam Bram de Vrind een kijkje op het parkoers in Brussel, waar het spektakel in gang wordt geschoten. 

Spreken we Anna van der Breggen uitgebreid over haar avontuur als mountainbikster. 

Koop de Tour-special hier