Martin: 'De val van Froome spookt nog door mijn hoofd'

Dan Martin was ooggetuige van de valpartij van Chris Froome tijdens de verkenning van de Dauphiné-tijdrit. En dat is de Ier niet in de koude kleren gaan zitten.

Martin
  • Afbeelding van Dan Martin Dan Martin
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Wout Poels was dus niet de enige renner die de val van Froome voor zich zag gebeuren. Dan Martin reed twintig meter achter de ongelukkige kopman van Team Ineos. "Het was verschrikkelijk om te zien", vertelde de renner van UAE Team Emirates tegen Cyclingnews. "Ik had hem net voor de top van de beklimming achterhaald, maar ik wilde zijn verkenning niet verstoren dus bleef ik achter hem rijden. En toen gebeurde het."

Froome werd gegrepen door een windvlaag en knalde op volle snelheid tegen een muurtje. Daarbij liep hij onder meer een dijbeenbreuk, elleboogbreuk en een aantal gebroken ribben op. "We zijn meteen gestopt", gaat Martin verder. "Ik keek ploegleider Neil Stephens in de ogen. We stonden twintig seconden in stilte. We hebben nog gevraagd of we iets konden doen, want het zag er erg uit. Ik dacht dat hij dood kon gaan. Vannacht spookten de beelden nog door mijn hoofd."