Evenepoel voert nummertje op in Ronde van België

Remco Evenepoel heeft in de Ronde van België zijn eerste profzege geboekt. Na een indrukwekkende solo nam hij ook de leiderstrui over.

Evenepoel
  • Afbeelding van Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Een groep van zes renners zou zich afscheiden van het peloton. De bekendste namen waren Quinten Hermans, Roy Jans en Fumiyuki Beppu. Het was een lastige etappe vandaag, want onder meer de Leberg en de Muur van Geraardsbergen lagen op de route. De kopgroep kreeg niet al te veel ruimte en na 130 kilomter ontplofte de koers. 

Evenepoel gooide de knuppel in het hoenderhok en dat was er al te veel aan voor leider Jan-Willem van Schip. Een nieuwe kopgroep ontstond en daar zaten de meeste grote namen gewoon bij. Met nog iets meer dan tien kilometer voor de boeg ging Evenpoel nog eens aan. Hij kreeg enkel Victor Campenaerts met zich mee, maar de werelduurrecordhouder mocht niet meewerken van zijn ploeg, waardoor het toptalent alles in zijn eentje moest klaren. 

Bovendien zat Campenaerts op zijn limiet. In een smalle afdaling ging de erkend tijdrijder vervolgens onderuit, waardoor Evenepoel alleen op kop kwam te rijden. De achtervolgende groep kwam geen meter dichterbij en daardoor nam Evenpoel, die ook nog negen seconden greep in de gouden kilometer, ook een voorschot op de eindwinst.