Update: Froome mist Tour de France door meerdere breuken

Chris Froome is bij de verkenning van de tijdrit in het Critérium du Dauphiné hard ten val gekomen. Hij is op weg naar het ziekenhuis.

Froome
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Froome was samen met Wout Poels op pad om de tijdrit te verkennen, maar kwam daarbij hard in aanraking met het asfalt nadat hij werd gegrepen door een windstoot. Het Laatste Nieuws meldt dat Ineos-manager Sir Dave Brailsford vreest voor een breuk, wat zou betekenen dat Froome de Tour de France aan zich voorbij ziet gaan. L'Equipe spreekt van een bekkenfractuur voor Froome. 

In de Ronde van Frankrijk hoopt Froome zich bij een illuster rijtje wielrenners te rijden. De Brit won de Tour vier keer en zou zich graag bij Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain voegen. Zij wonnen de Tour de France allen vijf keer. 

Update: tegen onder meer het Algemeen Dagblad heeft Ineos-manager Brailsford bevestigd dat het uitgesloten is dat Froome zal deelnemen aan de Tour de France. De Ineos-kopman kwam ten val nadat hij even zijn stuur losliet om zijn neus te legen. Vervolgens werd hij gegrepen door een windvlaag en kwam hij ten val. Daarbij heeft Froome zijn dijbeen gebroken.

Update: Ook Froomes team, Team Ineos, heeft nu bevestigd dat hun kopman de Tour de France zal missen. In het ziekenhuis van Roanne zijn meerdere breuken aan het licht gekomen. De viervoudig-winnaar van de Tour de France heeft breuken opgelopen in zijn dijbeen, elleboog en ribben. Hij wordt overgevlogen naar het ziekenhuis van Saint-Etienne voor verdere onderzoeken.