Bedrijvige Dumoulin: 'Ik ben blij hoe mijn knie het nu uithoudt'

Tom Dumoulin reed een dag lang in de vroege vlucht tijdens het Critérium du Dauphiné. "Ik ben erg tevreden hoe het nu gaat."

Dumoulin
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Voor Dumoulin was het bovendien een goede test hoe zijn nog altijd gekwetste linkerknie het zou uithouden. De kopman van Team Sunweb bleef uiteindelijk samen met Gorka Izagirre, Emanuel Buchmann en David Gaudu het langst over vooraan, maar het viertal kreeg niet de ruimte van het peloton. 

"Het was niet het plan vanmorgen, maar ik zat vooraan op de eerste beklimming en toen ontstond er een gat in het peloton", vertelt Dumoulin op de site van zijn ploeg. "Ik wist dat het lastig zou worden om tot het einde door te gaan, gezien de kwaliteit van de renners die mee waren. Ze wilden ons niet laten rijden, maar al met al was het een goede dag."

Daarmee doelt Dumoulin voornamelijk op het gevoel van zijn knie, die bij aanzetten en na inspanning nog reactie geeft. "Ik ben blij hoe mijn knie het nu uithoudt. Mijn vorm is niet waar het zou moeten zijn voor een klassement, waardoor ik besloot om het nog eens te proberen. Het is nu een kwestie van doorgaan en ik hoop dat mijn vorm nog verbetert de komende weken."