Teuns verslaat Guillaume Martin in tweede rit Dauphiné

Dylan Teuns heeft de tweede etappe in het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Belg is ook de nieuwe leider.

Teuns
  • Afbeelding van Dylan Teuns Dylan Teuns
  • Afbeelding van Guillaume Martin Guillaume Martin

Na de zegetocht van Edvald Boasson Hagen in de eerste rit volgde vandaag een etappe die alle kanten op kon. Flink wat hellingen kregen de renners voor de kiezen en er zou zich dan ook een ijzersterke kopgroep formeren. Een van de namen vooraan was Tom Dumoulin, die zijn benen en knie wilde testen. De Limburger kreeg Jack Haig, Benoît Cosnefroy, Julian Alaphilippe, Rémi Cavagna, Gorka Izagirre, Ruben Fernandez, David Gaudu, Sepp Kuss, Carl Hagen, Emanuel Buchmann, Gregor Mühlberger en Alessandro De Marchi met zich mee. 

Op het geaccidenteerde terrein bleven Dumoulin, Izagirre, Gaudu en Buchmann uiteindelijk het langst over, maar door het werk van Team Ineos werd de vlucht van de dag altijd onder controle gehouden. Het was smerig weer in Frankrijk en mede daardoor werd het een afmattende koers. Nadat het kwartet werd teruggehaald, ging er direct weer een groep renners vandoor. Ook dat was een goed groepje, want onder anderen Alexey Lutsenko, Philippe Gilbert, Dylan Teuns, Serge Pauwels, Guillaume Martin, Petr Vakoc en Rudy Molard trokken ten strijde. 

Op de laatste beklimming van de dag bleken Teuns en Martin de besten uit de kopgroep, maar ondertussen was het oorlog in de groep met favorieten. Leider Boasson Hagen moest lossen en Thibaut Pinot gooide de knuppel in het hoenderhok. Quintana, Froome, Poels, Adam Yates, Fuglsang en Woods konden mee, maar onder anderen Kruijswijk, Dan Martin, Bardet en Porte hadden de slag gemist en waren aangewezen op achtervolgen. Zij wisten niet meer terug te komen bij hun concurrenten en verloren zo'n halve minuut. 

Martin en Teuns hielden dapper stand tegen een jagende groep met onder anderen Froome, Pinot en Quintana. Met nog een kilometer te gaan hadden Teuns en Martin een voorsprong van een kleine twintig seconden. Het zou uitdraaien op een sprint met twee, waarin Teuns de betere bleek. Het is zijn eerste overwinning van het seizoen.