Wout Van Aert in Tourselectie Jumbo-Visma, Roglic niet

Een verrassende mutatie in de Tourselectie van Team Jumbo-Visma: Wout Van Aert gaat deelnemen aan de Tour de France. Primoz Roglic reist niet af naar Frankrijk.

Aert
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

In eerste instantie was het niet de bedoeling dat Van Aert een grote ronde zou rijden dit jaar, maar doordat Roglic vermoeid uit de Giro d'Italia is gekomen, is de equipe voor de Tour de France overhoop gegooid. "Het is een hele mooie kans die ik krijg van de ploeg", vertelt de drievoudig-wereldkampioen veldrijden tegen Sporza. "Voor mij is het uniek om mijn debuut te maken in een jaar dat de Tour in België start."

Binnen Team Jumbo-Visma heeft men het vertrouwen dat Van Aert klaar is voor zijn debuut in de grootste koers ter wereld. "Zelf zie ik het natuurlijk ook helemaal zitten. Ik zal zeker in dienst van de ploeg rijden. Ik krijg een plek in de sprinttrein rond Groenewegen en ik moet ook Steven Kruijswijk goed helpen te positioneren in de etappes die niet in het hooggebergte plaatsvinden. Daarnaast hoop ik ook dat ik in de ploegentijdrit op dag twee mijn steentje kan bijdragen."

De speerpunten van het Nederlandse team zijn dus Dylan Groenewegen en Steven Kruijswijk, die hoopt op het podium te kunnen eindigen. Naast Groenewegen, Kruijswijk en Van Aert bestaat de selectie uit George Bennett, Mike Teunissen, Amund Grondahl Jansen, Tony Martin en Laurens De Plus.