Evenepoel maakt indruk in Hammer Series

De klimwedstrijd van de Hammer Series Limburg is gewonnen door Deceuninck-Quick Step. Toptalent Remco Evenepoel was de grote man van de Belgische ploeg.

Evenepoel
  • Afbeelding van Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Afbeelding van Remco Evenepoel Remco Evenepoel

De Hammer Series Limburg werd gestart met een klimwedstrijd rond het drielandenpunt. De eerste punten, de Hammer Series is een koers waar je de hele race lang punten kunt verdienen, gingen naar EF Education First, waar Moreno Hofland zich aan het begin liet zien. Evenepoel meldde zich ook al snel vooraan. Hij trok na de eerste tussensprint ten aanval met onder anderen Greg Van Avermaet en Tim Wellens. 

In de tweede ronde gingen de meeste punten naar Evenepoel, maar in de uitloop daarvan probeerde Wellens weg te komen. Evenepoel ging mee met zijn landgenoot en ook Bodnar kon zijn karretje aansluiten. Vervolgens maakte ook Koen Bouwman de overstap naar de kop van de koers. Bodnar pakte de meeste punten in de twee daaropvolgende rondes, maar het was Deceuninck-Quick Step dat wel de leiding nam in het klassement.

Die voorsprong werd alleen maar uitgebreid toen Evenepoel besloot een solo op te zetten. Zijn voorsprong werd alsmaar uitgebreid en in het restant van de koers kwam hij telkens als eerste over de streep tijdens de tussensprints. De neoprof bezorgde zijn ploeg zo een prachtige overwinning in de klimwedstrijd in Limburg. Team CCC en Lotto Soudal werden respectievelijk tweede en derde.