Froome gaat vol voor eindwinst in Dauphiné

Chris Froome heeft zijn doel voor de komende Critérium du Dauphiné geformuleerd. De kopman van Team Ineos gaat vol voor de eindwinst in Frankrijk.

Froome
  • Afbeelding van INEOS Grenadiers INEOS Grenadiers
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

De Dauphiné is de laatste koers van Froome in aanloop naar de Tour de France, zijn grote doel dit jaar. De Dauphiné won hij al drie keer. "We hebben deze opbouw naar de Tour al vaak gedaan", vertelt Froome op de site van zijn ploeg. "Onze hoogtestage ging heel goed en zoals altijd begon ik me tijdens het tweede trainingskamp meer en meer klaar te voelen om te racen. Ik kijk ernaar uit weer een rugnummer op te spelden."

Froome hoopt zich in de Tour de France bij de grootste renners ooit te rijden. Hij stond al vier keer op de hoogste trede in Parijs en wil zich dit jaar met een vijfde eindzege in een rijtje met Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain rijden. Toch biedt zijn seizoen tot nu toe weinig hoop, want in de Tour of the Alps en Tour de Yorkshire reed hij anoniem rond. "Maar ik wil meedoen om de winst in de Dauphiné. De groep voor de Tour maakt stappen en lijkt klaar voor de komende maanden. We hopen ook in de Dauphiné al sterk te zijn."