Bontrager WaveCel: Baanbrekende helmtechnologie

Je hoofd is geen bijzaak. Het is daarom zaak te kiezen voor een helm die bij jou past en natuurlijk voorzien van de baanbrekende WaveCel technologie.

Bontrager WaveCel

Deze innovatieve celstructuur maakt Trek en Bontrager tot koploper op het gebeid van verkeersveiligheid. Want door het dragen van één van hun nieuwste helmen heb je 48% minder kans op een fietsgerelateerde hersenschudding dan voorheen! 

Door Christine Ros 

Hoeveel? Inderdaad, de cijfers liegen er niet om, verklapt Martin Sneeuw (Trek) bij het laten zien van de nieuwste modellen hoofdbescherming. De buitenkant is strak vormgegeven, allemaal met hun eigen looks en eigen doel. Toch hebben ze ongeacht de veelzijdigheid in kleur en vorm een gemeenschappelijke noemer. In de schaal rust een vangrail van cellen. Een soort brein van je helm die lijkt mee te denken met een crash. Iets wat hard nodig was, zo blijkt uit de cijfers van de Spoed Eisende Hulp afdelingen. Het aantal SEH-bezoeken met ernstig letsel als gevolg van een verkeersongeval is in de afgelopen tien jaar tenslotte met meer dan 10 procent gestegen, hoofdzakelijk fietsers. Kortom, hoog tijd voor innovatie! Maar aangezien het ondervangen van de oorzaken niet in Trek’s macht ligt, besloten zij zich te richten op het reduceren van de gevolgen. En dat is gelukt, glimlacht Sneeuw trots. ,,Met een helm van EPS-schuim had 58% van de mensen na een fietsval een hersenschudding. Met een WaveCel-helm is de kans hierop nog maar 1,2 procent! Wat betekent dat je in bijna 99 van de 100 keer een serieus letsel voorkomt.’’ 

Zo werkt het 

Waar een standaard helm slechts beschermt tegen een loodrechte impact zijn de WaceCel-helmen van het merk Bontrager gemaakt voor de praktijk. ,,Die is vaak namelijk veel onfortuinlijker’’, legt Sneeuw uit. ,,Je schuift, draait en doet. En precies dát moet het materiaal ook doen om de impact-energie weg te leiden.’’ Gelijk met de klap buigt de WaceCel. Vervolgens verkreukelt de celwand en tenslotte verschuiven de lagen om de inwerkende krachten te absorberen. Wat dat voor jouw hoofd betekent? Niet veel. De WaveCel-structuur loopt een deuk op. Oké, je helm is nu out of order, maar niet getreurd! Trek onderscheidt zichzelf met voor- én nazorg. Wie binnen een jaar na aanschaf zijn WaveCel-helm beschadigt bij een val krijgt gratis een nieuwe. Daarnaast is de koper verzekerd van een unieke niet-goed-geld-terug-garantie. Geen kopzorgen dus als je voor je kop zorgt. 

De WaveCel technologie is exclusief beschikbaar voor Bontrager helmen en verkrijgbaar in vier modellen: 

XXX WaveCel Racehelm (€ 249.99) 

Blaze WaveCel Mountainbikehelm (€ 249.99) 

Specter WaveCel Racehelm (€ 149.99) 

Charge WaveCel speed pedelec helm (€ 149.99)