'Nairo Quintana op weg naar Arkéa-Samsic'

Nairo Quintana is volgend jaar renner bij het Franse Arkéa-Samsic, dat meldt El Pais op haar website. Volgens de Spaanse krant gaat de Colombiaanse klimgeit 2,5 miljoen euro per jaar verdienen, plus een bonus bij winst in de Tour de France.

Nairo Quintana

Een grote leegloop dreigt bij Movistar. Nadat Giro-winnaar Richard Carapaz al aan INEOS wordt gelinkt, meldt El Pais dat Nairo Quintana op weg is naar Arkéa-Samsic, de ploeg van onder meer Warren Barguil en André Greipel. De Fransen hebben de ambitie om de Tour de France te winnen en zien in Nairo Quintana de renner om die ambitie waar te maken. 

Daarnaast wordt ook Mikel Landa aan een andere ploeg gelinkt. Astana zou de Spaanse nummer 4 van de afgelopen Giro binnen willen lijven. Movistar richt naar verluidt zelf haar pijlen op Enric Mas, mocht Quintana vertrekken. 

Transfers mogen pas vanaf 1 augustus officieel bekend worden gemaakt, maar het lijkt erop dat de transfertombola dit jaar al voor de Tour de France volop draait. Zo werd ook Julian Alaphilippe gelinkt aan Arkéa-Samsic, maar de Fransman verlengde deze week zijn contract bij Deceuninck-Quick Step.