'Jumbo-Visma in gesprek met Marcel Kittel'

Jumbo-Visma is in gesprek met Marcel Kittel, dat meldt de Telegraaf. De Duitse sprinter zit zonder ploeg nadat hij zijn contract bij Kathusha-Alpecin inleverde.

Marcel Kittel

Begin mei leverde Kittel zijn contract bij Katusha-Alpecin in omdat hij het mentaal niet meer kon opbrengen om te trainen en wedstrijden te rijden op het hoogste niveau en dat hij na wilde denken over zijn toekomstplannen. Sindsdien zit de Duitser zonder ploeg en is het ook niet duidelijk wanneer en of hij zijn rentree maakt in het profpeloton.

Bij Jumbo-Visma zou Kittel herenigd worden met Merijn Zeeman. Onder diens leiding ontpopte Kittel zich bij Skil-Shimano en Argos-Shimano tot een sprinter van wereldniveau. Hij won onder meer 14 Touretappes, 4 Giro-etappes, één etappe in de Vuelta en vijf keer de Scheldeprijs. In 2016 vervolgde Kittel zijn carrière bij Quick Step om daarna over te stappen naar Katusha-Alpecin. Bij Jumbo-Visma zou Kittel niet alleen zijn voormalige ploegleider tegenkomen, maar ook de sprinters Danny van Poppel en Dylan Groenewegen.