Dumoulin en Kelderman toch op het NK

Tom Dumoulin en Wilco Kelderman zullen toch deelnemen aan het NK op de weg. Beiden maken daar hun rentree na blessureleed.

Dumoulin
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin
  • Afbeelding van Wilco Kelderman Wilco Kelderman

De klassementsrenners van Team Sunweb liggen momenteel in de lappenmand. Kelderman brak een nekwervel en zijn sleutelbeen in de Ronde van Catalonië, terwijl Dumoulin door een valpartij uit de Giro d'Italia moest stappen. In eerste instantie leek het erop dat Kelderman en Dumoulin het NK zouden laten schieten vlak voor de Tour de France, maar vandaag is bekendgemaakt dat ze toch zullen deelnemen. Team Sunweb zal namelijk alle beschikbare renners laten starten. 

Het NK is dit jaar in Ede, maar een hoop toppers laten verstek gaan. Onder anderen Mathieu van der Poel en Dylan Groenewegen zullen het rood-wit-blauw niet najagen. Voor Kelderman liep het nationaal kampioenschap vorig jaar uit op een grote deceptie. De klimmer ging hard tegen de grond waardoor hij geblesseerd raakte. Hij miste daardoor de Tour de France en moest zich richten op de Vuelta a España, waar hij uiteindelijk als tiende eindigde.