Andreas Leknessund in 2021 naar Team Sunweb

Andreas Leknessund zal in 2021 de rangen van Team Sunweb versterken. Het Noorse toptalent tekent een contract voor twee jaar.

Leknessund
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM

Leknessund staat al even te boek als een groot talent en kwam bij meerdere WorldTour-formaties voor in hun scoutingsboekjes. Onder meer Team Jumbo-Visma en UAE Team Emirates hadden Leknessund eveneens op de korrel.

Leknessund presteerde dit jaar naar behoren, maar wist nog niet te winnen. Wel eindigde hij als tweede in Gent-Wevelgem U23 en de Circuit des Ardennes International. Vorig seizoen was zijn meest in het oog springende prestatie de tweede plaats op het nationaal kampioenschap tijdrijden. Hij eindigde slechts zeven seconden achter Edvald Boasson Hagen. 

"Het is een eer om de kans te krijgen om voor Team Sunweb te rijden. Met de manier van werken en het plan dat ze met me hebben, kan ik zeggen dat het de beste omgeving is om me door te ontwikkelen. Door me zo vroeg een contract te laten tekenen laten ze zien dat ze vertrouwen in me hebben en het geeft me de mogelijkheid om me te richten op mijn ontwikkeling in plaats van te stressen of ik wel een ploeg kan vinden."