Update: UCI schorst renners vanwege Oostenrijkse dopingzaak

Kristijan Durasek, Kristijan Koren en Borut Bozic zijn de volgende namen die worden genoemd in de Oostenrijkse dopingzaak Operation Aderlass.

Durasek

Gisteren werd ook al de naam van Alessandro Petacchi gelinkt aan de dopingzaak rondom de Duitse arts Mark Schmidt. Daar zijn nu dus drie nieuwe namen bijgekomen: Koren, Bozic en Durasek. Die eerste is momenteel actief als knecht van Vincenzo Nibali in de Giro d'Italia. Hij heeft geen noemenswaardige overwinningen geboekt in zijn loopbaan. 

Dit in tegenstelling tot Durasek, die momenteel de Ronde van Californië rijdt in dienst van UAE Team Emirates. De Kroaat won in 2015 de Ronde van Turkije en een etappe in de Ronde van Zwitserland. Bozic is sinds dit seizoen gestopt, nadat hij zijn nadagen in dienst reed van Bahrain-Merida, net als Koren dus. Bozic', ex-renner van onder meer Vacansoleil, grootste triomf is een ritzege in de Vuelta a España.  

Update: De UCI heeft in een persbericht verklaard dat Durasek en Koren voorlopig worden geschorst door het gebruik van verboden methode, in de Oostenrijkse dopingzaak betreft dat bloeddoping. Koren zal dus niet van start gaan in de vijfde etappe van de Giro d'Italia. Dat betekent een knecht minder voor Vincenzo Nibali. Ook de gestopte Bozic en Petacchi worden bestraft.