Kittel en Katusha Alpecin per direct uit elkaar

Het contract van Marcel Kittel bij Katusha Alpecin wordt per direct ontbonden. Dat meldt de ploeg op haar website. Volgens de Duitser wordt het contract op zijn verzoek ontbonden.

Kittel

Kittel verklaart het volgende op de website van Katusha: "Het was een lang beslisslingsproces waarbij ik me afvroeg waar ik als persoon en als atleet naar toe wil gaan en wat echt belangirjk voor me is. Ik hou van fietsen en mijn passie voor deze prachtige sport is niet weg, maar ik weet ook wat het van me vraagt en wat ik moet doen om succesvol te zijn. In de afgelopen twee maanden had ik het gevoel uitgeput te zijn. Op dit moment kan ik niet op het hoogste niveau trainen en racen. Om deze reden heb ik besloten om een pauze te nemen en tijd voor me zelf te nemen zodat ik na kan denken over mijn doelen en een plan voor mijn toekomst kan maken." 

Dit seizoen was Kittel zijn tweede seizoen in dienst van de Zwitserse ploeg. In februari dit jaar won hij nog een rit in de Challenge Mallorca, zijn enige zege dit seizoen.