Asselman verrast met zege in openingsrit Yorkshire

Jesper Asselman heeft de eerste etappe van de Tour of Yorkshire op zijn naam geschreven. De vroege vluchter bleef de sprintende meute nipt voor.

Asselman

Vandaag ging de Tour of Yorkshire van start, waar onder anderen Mark Cavendish, Greg Van Avermaet en Chris Froome aan de start staan. In bar slechte weersomstandigheden vonden zes renners de motivatie om de dag te kleuren in de kopgroep: Jesper Asselman, Jacob Hennessy, Kevin Vermaerke (onlangs winnaar van Luik-Bastenaken-Luik U23), Sean Flynn, Dan Bigham en Joe Nally. 

De vier beste renners vooraan waren uiteindelijk Asselman, Vermaerke, Bigham en Nally, die met nog zestien kilometer te gaan 1 minuut en twaalf seconden voorsprong hadden. Dimension Data mende heel de dag het peloton in de hoop om de vluchters terug te halen, zodat het op een massasprint zou uitdraaien. De vluchters gingen echter als eerste de laatste kilometer in, maar het peloton zat hen op de hielen. 

De vier vooraan pokerden een tijdje, maar toen Asselman aanging bleek hij nog een versnelling in de benen te hebben. Onderweg nam hij een vlaggetje mee van een supporter, die aan zijn stuur bleef hangen, maar dat deerde hem niet. Asselman kwam glorieus als eerste over de meet. Teamgenoot Boy van Poppel werd vierde.