Felix Großschartner zegeviert in ingekorte koninginnenrit Ronde van Turkije

Felix Großschartner heeft de koninginnenrit in de Ronde van Turkije gewonnen. De Oostenrijker was de sterkste op de ingekorte slotklim naar Kartepe. Großschartner neemt door zijn overwinning de leiderstrui over van zijn ploeggenoot Sam Bennett.

Grosschartner
  • Afbeelding van Sam Bennett Sam Bennett

Vanwege hevige sneeuwval in de Turkse bergen was de organisatie genoodzaakt om de zwaarste etappe van de Ronde van Turkije in te korten. Het demotiveerde een aantal renners niet om de aanval te kiezen. De Belg Robbe Ghys (Sport Vlaanderen – Baloise), de Duitser Roger Kluge (Lotto Soudal) en de Spanjaard Dani Viejo (Euskadi-Murias) sprongen in het begin van de koers weg uit het peloton en werden pas op de slotklim teruggehaald. 

Astana en Dimension Data waren de ploegen die het tempo bepaalden op de slotklim. Hierdoor werd het peloton flink uitgedund. Valerio Conti was de eerste die een aanval plaatste, meteen gevolgd door Remco Evenepoel, Merhawi Kudus en Felix Großschartner. Großschartner demarreerde even later opnieuw, waardoor Conti en Evenepoel moesten lossen. Kudus kon volgen, plaatste even later zelf een aanval en loste daardoor zijn Oostenrijkse medevluchter. Großschartner kon echter weer aanhaken, reed in de eindsprint Kudus uit zijn wiel en klom naar de overwinning.