Van der Poel: 'Ik hoefde niemand te vrezen in de sprint'

Mathieu van der Poel voegde vandaag nog maar eens een indrukwekkend hoofdstuk toe aan zijn wielerjaar. Hij won met overmacht de Brabantse Pijl.

Poel

Dat deed de Nederlands kampioen op een grootse manier, want in de sprint met Julian Alaphilippe, Tim Wellens en Michael Matthews ging hij van kop aan en bleek hij verreweg de snelste van de vier toppers. "Ik weet dat ik snel ben na een zware wedstrijd", liet hij weten aan Sporza. "Ik heb al een paar keer mijn eigen sprint niet kunnen rijden, omdat ik te lang bleef zitten. Ik was zelfzeker en wist dat ik als eerste moest aangaan."

De renner van het seizoen, Julian Alaphilippe, kon het wiel van Van der Poel niet eens houden. "Ik hoefde niemand te vrezen in de sprint, zeker niet op zo'n aankomst. Normaal gezien is Matthews weliswaar de snelste en ook Alaphilippe heeft al sprints gewonnen. Ik wist dat ik niet met de traagsten naar de meet ging, maar ik voelde dat er nog een goede sprint in de benen zat."

Met zijn zege in de Brabantste Pijl zullen de verwachtingen voor de Amstel Gold Race wederom stijgen. "Die verwachtingen leg ik mezelf ook op. Het is hetzelfde als met Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen, maar het is natuurlijk niet zo dat als je de Brabantse Pijl wint je ook de Amstel wint. De conditie zit wel goed en ik kijk er onwijs naar uit."