Roosen vervangt Grøndahl Jansen in Parijs-Roubaix

Team Jumbo-Visma heeft voor Parijs-Roubaix één renner moeten vervangen ten opzichte van de Ronde van Vlaanderen. Timo Roosen rijdt in plaats van Amund Grøndahl Jansen.

Roosen
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Amund Grøndahl Jansen Amund Grøndahl Jansen
  • Afbeelding van Timo Roosen Timo Roosen

Grøndahl Jansen, die zich dit voorjaar een aantal keer goed liet zien, kampt met een verkoudheid en is dus niet fit genoeg om te starten in De Hel van het Noorden. Roosen is een logische vervanger, want zonder blessureleed was de Brabander een zekerheidje geweest in de voorjaarsselectie van Team Jumbo-Visma. 

Roosen, die vorig jaar veertiende eindigde in de Ronde van Vlaanderen en niet finishte in Parijs-Roubaix, kende tot nu toe geen gelukkig jaar, omdat hij bij een val in Kuurne-Brussel-Kuurne een vleeswond aan zijn knie opliep. Door de conditionele achterstand miste hij de Ronde van Vlaanderen afgelopen weekend.

De rest van de selectie blijft hetzelfde en bestaat uit kopman Wout Van Aert, Mike Teunissen, Danny van Poppel, Pascal Eenkhoorn, Maarten Wynants en Taco van der Hoorn. Hoewel de ogen vooral gericht zullen zijn op Van Aert zou ook Teunissen in staat geacht moeten worden een finale te rijden in Parijs-Roubaix. Vorig jaar werd hij elfde en bij de beloften won hij al eens in het noorden van Frankrijk.