Van der Poel: 'Ik zie mezelf nog niet als favoriet voor De Ronde'

In zijn tweede WorldTour-koers boekte Mathieu van der Poel al zijn eerste overwinning. Met een machtige sprint liet hij Anthony Turgis en Bob Jungels achter zich.

Poel
  • Afbeelding van Bob Jungels Bob Jungels

Na afloop deed de Nederlands kampioen zijn verhaal voor de camera's van Sporza. Van der Poel zat in de slotfase op kop met Lukas Pöstlberger, Jungels, Turgis en Tiesj Benoot. "Het was oppassen dat er niemand meer zou ontsnappen in de laatste kilometers. Ik heb dat goed gedaan en in de sprint zag ik Turgis net op tijd aangaan. Ik voelde dat er nog een sprint in mijn benen zat", aldus Van der Poel. 

De alleskunner gooide tijdens de koers zelf de knuppel in het hoenderhok door op zestig kilometer van de meet aan te vallen. Dat deed hij op instinct, erkent hij. Ondanks dit huzarenstukje tempert Van der Poel de verwachtingen voor de Ronde van Vlaanderen. "Ik denk dat dit niet te vergelijken is. Dwars door Vlaanderen is een lastige wedstrijd, maar slechts 180 kilometer. Dat zijn er bijna honderd minder dan De Ronde, dus we zullen wel zien. Ik zie mezelf nog niet als favoriet."