Van der Poel imponeert met zege in GP Denain

Mathieu van der Poel heeft op imponerende wijze de GP Denain gewonnen. De Nederlands kampioen kwam solo over de streep.

Poel

Na zijn veelbesproken val in Nokere Koerse werd er gevreesd dat het voorjaar van Van der Poel erop zou zitten nog voordat het was begonnen. Toch stond hij vandaag gewoon aan de start van de GP Denain, een soort kleine versie van Parijs-Roubaix. Vooraf vertelde Van der Poel zich nog wel een beetje stijfjes te voelen. 

Al vroeg in de koers zou er een grote kopgroep ontstaan, met daarbij onder anderen Piet Allegaert, Quentin Jauregui, Damien Touzé, Alexandre Pichot, Stijn Steels en Bert De Backer. Ook Corendon-Circus was goed vertegenwoordigd vooraan, want Lasse Norman Hansen en Jimmy Janssens zaten in de kopgroep. Toen de kasseien opdoemden vond Van der Poel het tijd om oorlog te maken. Hij trok vol door op een kasseienstrook en enkel Alex Kirsch kon volgen. Ze reden vervolgens in een ruk door naar de renners vooraan. 

In het peloton was het ook onrustig en de groep had de aanvallers constant in zicht. Inmiddels was de kopgroep gereduceerd tot drie renners: Van der Poel, Kirsch en Mihkel Räim. De laatste strook lag op een kleine tien kilometer van de meet en daar ging Van der Poel nog eens op de pedalen staan. Zijn medevluchters konden dat tempo niet volgen en dus ging Van der Poel solo verder. Het peloton strandde uiteindelijk op drie seconden. Marc Sarreau en Timothy Dupont vervolledigen het podium.