Vos zegeviert in Trofeo Alfredo Binda

Marianne Vos heeft de Trofeo Alfredo Binda op haar naam geschreven. De Nederlandse bleef Amanda Spratt en Cecilie Ludwig voor.

Vos

Door het hoge tempo was het aan het begin van de koers niet evident om weg te komen uit het peloton. Uiteindelijk zou slechts één renster de dag kleuren: Tayler Wiles. Ze kreeg echter niet veel ruimte en werd dan ook alweer op zestig kilometer van de meet ingerekend. Door het geaccidenteerde terrein in Italië volgden er wel de nodige schiftingen in het peloton. 

Een van de rensters die nog aanwezig was vooraan, was Demi Vollering. Zij demarreerde toen er even naar elkaar werd gekeken en sloeg een gat van een halve minuut. Toch kon ze niet meespelen om de overwinning, want haar vlucht werd met nog een kleine tien kilometer voor de boeg tenietgedaan. 

Op de laatste helling bleven er acht rensters over vooraan, daarbij onder anderen Spratt, Vos, Ashleigh Moolman en Katarzyna Niewiadoma. Vanuit de achtergrond bleef er druk komen vanuit het peloton. Sterker nog, de groep wist nog terug te komen met de finish in zicht. Op dat moment zette Vos haar sprint desondanks al in en uiteindelijk wist de renster van CCC-Liv het met gemak af te maken. Het is Vos haar eerste seizoenszege op de weg.