Bredene Koksijde Classic valt ten prooi aan Ackermann

De Bredene Koksijde Classic is gewonnen door Pascal Ackermann. De Duitser bleef Kristoffer Halvorsen en Alvaro Hodeg voor.

Ackermann
  • Afbeelding van Pascal Ackermann Pascal Ackermann
  • Afbeelding van Kristoffer Halvorsen Kristoffer Halvorsen

Na de gevaarlijke editie van Nokere Koerse stond er vandaag wederom een Belgische 1.HC-koers op het programma. De Bredene Koksijde Classic, vorig jaar nog de Handzame Classic, kende een mooie startlijst met onder meer WorldTour-teams als Deceuninck-Quick Step, Lotto Soudal en Team Sky. Vorig jaar was de koers bijzonder gunstig gezind voor Deceuninck-Quick Step, want toen brak de Colombiaan Alvaro Hodeg door. 

Al vroeg in de koers zou er een kopgroep ontstaan van eerste instantie vijf renners, namelijk Justin Timmermans, Julien Morice, Michiel Dieleman, Mathias Jørgensen en Dimitri Peyskens. Niet veel later voegde nog een renner zich daarbij, want de Italiaan Andrea Vendrame trok ten aanval.

Zij waren een vogel voor de kat, want ten eerste was het parkoers niet heel moeilijk en ten tweede hadden alle WorldTour-renners wel een sprinter in de gelederen. Bijvoorbeeld Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step), Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), Kristoffer Halvorsen (Team Sky) en Jakub Mareczko (Team CCC). In de kopgroep was de Deen Jørgensen de beste, maar mede door het werk van Remco Evenepoel op kop van het peloton zat zijn vluchtpoging er op een kleine tien kilometer ook op. 

Op vijftien kilometer van de meet werd het peloton nog opgeschrikt door een valpartij, waarbij Jakobsen betrokken was. De Nederlander bleef even zitten op het asfalt, maar kon zijn weg uiteindelijk vervolgen. Terug tot het peloton kwam hij desondanks niet meer. Niet veel later kreeg de Belgische ploeg met nog meer malheur af te rekenen, want Hodeg moest van fiets wisselen en kreeg de fiets van ploeggenoot Pieter Serry.  

Hoewel Lars Boom zich nog even liet zien met een aanval, was het wel duidelijk dat de beslissing zou vallen in de massasprint. Wederom was het chaotisch op de smalle wegen en viel er een aantal renners tegen het asfalt, waaronder Cofidis-sprinter Hugo Hofstetter. Er was geen team dat een hele trein kon opzetten, maar het was Iljo Keisse die met al zijn ervaring beestenwerk leverde voor Hodeg. De Colombiaan kon het echter niet afmaken, want Ackermann was duidelijk de snelste in de spurt.