Rapha produceert een fraaie outfit in het mannen en vrouwen peloton

De kleding van EF Education First valt op in het peloton. De roze kleur met een vleugje blauw erin geeft het team een extra touch. Voor de vrouwen van Canyon/Sram geldt hetzelfde, hun outfit is ook niet mis.

Rapha

U heeft het wellicht al gezien. De fraaie outfit van EF Education First of de net zo opvallende outfit van het damesteam Canyon/Sram. Beide teams worden gesponsord door Rapha dat in 2004 in London is opgericht. Rapha houdt zich niet alleen bezig met kleding, ze organiseren ook veel evenementen en tourritjes. Ze hebben 22 clubhuizen in 13 landen en zijn daarmee betrokken bij zowel de profs als beginners. 

De kleding is echter geen koopje, een shirt of broek alleen al kan 200 euro kosten. Bij Rapha draait het echter niet om de prijs, maar om het vieren van de sport volgens oprichter Simon Mottram. Zo krijg je 50% korting op een shirt als je na een eerdere aankoop van Rapha kleding gewicht bent verloren en een kleinere maat nodig heb. Ook geeft Rapha je 30 dagen bedenktijd wanneer je de kleding toch niet lekker vond fietsen en repareren ze de kleding gratis als die kapot is gegaan door bijvoorbeeld een val. Het design van Rapha kleding heeft ook speciale aandacht. Niet alleen dat van de profploegen, maar ook de standaard kleding die ze te koop aanbieden. Er is ook de optie om zelf een shirt te ontwerpen met hun online customizer