Bernal overweegt dubbel Giro-Tour

Egan Bernal overweegt om na de Giro d'Italia ook deel te nemen aan de Tour de France. Dat meldt het Spaanse medium Marca.

Bernal

De pas 22-jarige Colombiaan is uitstekend begonnen aan het wielerseizoen en schreef afgelopen week dik verdiend het eindklassement van Parijs-Nice op zijn naam. Het is een opsteker in de aanloop naar de Giro d'Italia, waar Bernal als kopman wordt uitgespeeld bij Team Sky. In Italië zal Bernal loodzware concurrentie kunnen verwachten van onder anderen Tom Dumoulin, Simon Yates, Primoz Roglic en Vincenzo Nibali. 

Na de Giro d'Italia is het mogelijk dat Bernal ook de Tour de France zal rijden in dienst van Chris Froome en titelverdediger Geraint Thomas. Dat vertelt zijn trainer Xabier Artetxe tegenover Marca. "Of hij de dubbel zal rijden, hangt af van zijn herstel. Het is niet een zaak van zeker gaan, want we willen zijn ontwikkeling niet belemmeren. Vorig jaar was het ook niet de bedoeling naar de Tour te gaan, maar ging hij wel en reed hij bovendien erg goed."

De beslissing zal gemaakt worden na de Ronde van Catalonië, al hangt de vraag hoe Bernal herstelt van de Giro dan uiteraard nog altijd boven zijn hoofd. Vorig jaar eindigde de klimmer als vijftiende in de Ronde van Frankrijk.