Update: geen breuken voor Van der Poel na zware val Nokere Koerse

Mathieu van der Poel heeft geen breuken opgelopen bij de zware val in de slotfase van Nokere Koerse. Dat maakte zijn ploeg Corendon-Circus bekend.

Poel

Zijn ploeg schrijft het volgende op Instagram: "Nokere Koerse liep voor ons team helemaal mis in de finale. Een lelijke val voor Mathieu van der Poel in de laatste honderden meters, waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig werden er geen breuken vastgesteld, enkel kneuzingen en schaafwonden. Zonder onvoorziene wendingen kan Mathieu van der Poel zijn wegprogramma afwerken zoals gepland."

Eerder vertelde Stijn Devolder, ploegmaat van de Nederlands kampioen, zijn verhaal tegen het Algemeen Dagblad. "Mathieu verging van de pijn. Ik vrees voor zijn elleboog, sleutelbeen, heup en hij had veel pijn aan zijn knieën."

Doordat Team Sunweb-coureur Max Walscheid zich enigszins onorthodox uit het peloton liet zakken, kwam hij in aanraking met Van der Poel. De wereldkampioen veldrijden kon vervolgens geen kant meer op en kwam hard in aanraking met het asfalt. Ook Floris Gerts lag bij de zware crash.