Roglic pakt eindwinst in Tirreno na tijdritthriller

Primoz Roglic heeft na een thriller van een slottijdrit Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. Klassementsleider Adam Yates mocht 25 seconden toegeven op de Sloveen en slaagde daar op 1 seconde na niet in. Victor Campenaerts pakte de dagzege.

roglic
  • Afbeelding van Adam Yates Adam Yates
  • Afbeelding van Victor Campenaerts Victor Campenaerts
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

Na het eerste tussenpunt leek er nog weinig aan de hand voor Yates, maar in de laatste twee kilometers was het verval van de Brit enorm waardoor Roglic met 1 seconde voorsprong  het eindklassement nog op z'n naam wist te schrijven. Jacob Fuglsang zag zijn derde plek op het podium niet meer in gevaar komen. Tom Dumoulin reed een degelijke tijdrit maar moest op de streep toch 8 seconden toegeven op winnaar Campenaerts. De renner van Sunweb sluit deze Tirreno af als vierde. Wout Poels eindigde als zevende, Sam Oomen is de derde Nederlander in de top-10 op een negende plaats. 

 De ritzege was voor Campenaerts, die op 17 april een poging gaat ondernemen om het werelduurrecord te verbreken. Hij klopte Alberto Bettiol en Jos van Emden. Ook Sebastian Langeveld reed een uitstekende tijdrit en eindigde als vierde.