Chemiereus INEOS vanaf 1 mei hoofdsponsor van Team Sky

Het chemiebedrijf INEOS wordt per 1 mei de nieuwe hoofdsponsor van Team Sky. Dat maakte de ploeg bekend op haar website.

INEOS

Vanaf 1 mei rijden Chris Froome en co. met de naam INEOS op hun shirt. INEOS neemt de gehele ploeg, inclusief bestaande contracten met renners, staf en partners over. De eerste wedstrijd zal de Tour de Yorkshire zijn, welke op 2 mei begint. 

De eigenaar van INEOS, Jim Ratcliffe, is de rijkste man van Groot-Brittanië, met een geschat vermogen van 21 miljard Britse pond. Op de website van het team meldt hij dat hij wielrennen een fantastische sport vindt, dat bovendien steeds populairder wordt. En dat fietsen belangrijk is voor het grote publiek, omdat het bijdraagt aan een goede gezondheid en het verminderen van vervuiling in steden. Tevens meldt hij dat INEOS verheugd is om de verantwoordelijkheid voor een dergelijk professioneel team over te nemen.

Volgens Britse media stijgt het budget van nu nog Team INEOS naar omgerekend zo'n 47 miljoen euro. Dat is fors hoger dan de huidige 35 miljoen euro. Hierdoor lijkt het behoud van renners als Froome en Thomas verzekerd.