Fuglsang zegeviert in Tirreno-Adriatico, Yates pakt tijd op Roglic

Jakob Fuglsang heeft de koninginnenrit in de Tirreno-Adriatico gewonnen. Adam Yates liep achttien seconden uit op Primoz Roglic.

Fuglsang
  • Afbeelding van Jakob Fuglsang Jakob Fuglsang
  • Afbeelding van Adam Yates Adam Yates
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

Nadat Alexey Lutsenko gisteren op heroïsche wijze de vierde etappe won in de Tirreno-Adriatico, was het vandaag wederom de beurt aan de klimmers. Al snel in de wedstrijd ontstond er een kopgroep, die een maximale voorsprong van zeven minuten bijeen zou rijden. Enkele bekende namen in die groep: Mads Pedersen, Nathan Van Hooydonck, Daniel Oss, Nico Denz en Tosh Van der Sande. 

In de achtergrond nam vooral Jumbo-Visma weer initiatief om de achtervolging in te zetten. Al snel werd de voorsprong dan ook teruggebracht naar zo'n vier minuten. Vooraan bleven Davide Gaburro, Denz en Pedersen als langst over, maar het drietal zou vanzelf worden opgeslokt door de beste renners uit het peloton. 

In het peloton liet vooral Astana weer van zich spreken. Het tempo van het Kazachse team bracht onder anderen Tom Dumoulin en Wout Poels in een lastige situatie. Niet veel later volgde er toch een hergroepering. Dat was weer het sein voor Fuglsang om aan te vallen. De Deen kreeg niemand met zich mee en reed in korte tijd naar de kop van de koers. 

Fuglsang liet op elf kilometer van de meet zijn medevluchters achter, maar in de achtergrond vormden Yates en Roglic, die uit het peloton waren gedemarreerd, nog wel een bedreiging. Fuglsang hield echter stand en kon een mooie zege bijschrijven. Hij staat nu derde in het algemeen klassement. In die strijd om het klassement deed vooral Yates goede zaken, want op de steilste stukken wist hij Roglic achter te laten. De Sloveen van Jumbo-Visma moest uiteindelijk achttien seconden toegeven. Tom Dumoulin eindigde op gepaste afstand als vierde.