Viviani zegeviert in derde etappe Tirreno-Adriatico

Elia Viviani heeft de derde etappe in de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. Hij bleef Peter Sagan en Fernando Gaviria voor.

Viviani
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan
  • Afbeelding van Elia Viviani Elia Viviani
  • Afbeelding van Fernando Gaviria Fernando Gaviria

Nadat Julian Alaphilippe de tweede etappe voor zich opeiste, was het vandaag hoogstwaarschijnlijk de beurt aan de sprinters. Er vormde zich dan ook al snel een kopgroep van zes man zonder grote namen. De renners die dag kleurden: Stepan Kurianov, Sebastian Schönberger, Natnael Berhane, Mirco Maestri, Alessandro Tonelli en Alexander Cataford.

Met nog zo'n zestig kilometer te gaan had de kopgroep, inmiddels zonder Maestri, nog een voorgift van zo'n vier minuten op het peloton, waar de sprintersploegen zich langzaamaan begonnen te formeren. Onder meer Deceuninck-Quick Step, Dimension Data en UAE Team Emirates deden hun werk op kop van het peloton. Geleidelijk aan snoepten de helpers van die ploegen minuten van de voorsprong af. Met nog ruim twintig kilometer te gaan had de kopgroep nog een voorsprong van anderhalve minuut. 

Het logische gevolg was dat de vroege aanvallers volgens planning werden ingerekend. Hun vlucht zat er op vier kilometer van het einde op. Er was vervolgens geen ploeg die een treintje wist op te zetten, waardoor de finale zeer chaotisch verliep. In die chaos zette Sagan als eerste flink aan, maar Viviani zat pal achter de ex-wereldkampioen. Viviani kwam er uiteindelijk gemakkelijk overheen en bezorgde Deceuninck-Quick Step zo de zeventiende overwinning van het seizoen.