Update: 'Team Sky wordt in 2020 Team Ineos'

De toekomst van Team Sky lijkt verzekerd. Ondernemer en multimiljardair Jim Ratcliffe wordt genoemd als nieuwe geldschieter.

Sky
  • Afbeelding van INEOS Grenadiers INEOS Grenadiers

Eind vorig jaar werd bekendgemaakt dat Sky na jarenlang sponsorschap de stekker uit de wielerploeg zou trekken, wat zou betekenen dat renners als Chris Froome, Geraint Thomas, Egan Bernal en Wout Poels aan het einde van het jaar op de markt zouden komen. Het Nieuwsblad meldt nu dat de Britse formatie onder leiding van Sir Dave Brailsford waarschijnlijk ook na dit seizoen zal blijven bestaan. 

De Belgische krant meldt voorts dat Brailsford momenteel al op zoek is naar versterkingen voor volgend jaar, wat dus zou betekenen dat hij een sponsor heeft gevonden. Er werd gespeculeerd dat een Colombiaans bedrijf zou instappen, maar dat bleek niet te kloppen. De naam die nu opduikt is die van multimiljardair Jim Ratcliffe, die een geschat vermogen heeft van 25 miljard euro. Sky-ploegleider Matteo Tosatto liet onlangs weten te verwachten dat er voor de Giro d'Italia duidelijkheid is over de toekomst van Team Sky. 

Update: Cyclingnews.com meldt vandaag dat het in de lijn der verwachting ligt dat Team Sky vanaf volgend seizoen Team Ineos wordt. Ineos is een chemiebedrijf onder leiding van de Britse zakenman Jim Ratcliffe, die gisteren al werd genoemd als mogelijke hoofdsponsor. Ratcliffe is zelf een fervent fietser.