Dumoulin: 'Preidler heeft de boel genaaid'

Tom Dumoulin heeft zich uitgelaten over de dopingbekentenis van ex-ploegmaat Georg Preidler. "Ik voel me genaaid."

Dumoulin
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

"Ik ben me kapot geschrokken", begint Dumoulin in een uitgebreid gesprek met het Algemeen Dagblad. "Georg Preidler heeft jarenlang bij ons gereden, onder meer tijdens de Giro die ik won. Ik wil niet zeggen dat hij een vriend was, maar hij was wel een goede ploegmaat. Ik kan het niet begrijpen en voel me genaaid. Ik ben benieuwd hoe het de komende weken gaat lopen, want gaat er nog iets volgen?"

Dumoulin stelt de vraag, maar beantwoordt de vraag ook gedeeltelijk. "Ik hoop van harte dat er niet meer wielrenners zijn, maar ik ben bang van wel. Eind 2018 (toen Preidler naar eigen zeggen bloed van zichzelf had afgenomen, red.) reed hij gelukkig niet meer bij ons, maar zo'n jongen kun je niet mee op zijn blauwe ogen geloven. Ik hoop dat hij bij ons geen gekke dingen heeft gedaan."

Dumoulin stond nog even op het punt om verhaal te halen bij de Oostenrijkse wielrenner, die afgelopen seizoen uitkwam voor Groupama-FDJ. "Ik was er klaar voor om een pittige app te sturen. Ik was en ben superboos, maar ik dacht: het heeft toch geen zin. Ik heb het uiteindelijk niet gedaan en dat is denk ik beter. Hij zal nu in een slechte periode zitten en ik wil er verder niets mee te maken hebben."