Dumoulin vol voor klassement in Tirreno-Adriatico

Tom Dumoulin heeft maar één doel voor de komende Tirreno-Adriatico: de eindzege. De Limburger zelf ziet vijf grote favorieten.

Dumoulin
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Met een ploegentijdrit en een individuele race tegen de klok is het parkoers uitermate geschikt voor Dumoulin. Vooral vanwege de ploegentijdrit heeft Team Sunweb ervoor gekozen om Dumoulin de Tirreno-Adriatico te laten rijden in plaats van Parijs-Nice. "Wij vinden het heel belangrijk om met een vrij vaste samenstelling aan de ploegentijdrit te werken", vertelde ploegleider Luke Roberts tegen het Algemeen Dagblad. "In juli zit er ook een ploegentijdrit in de Tour en daar willen we bij de beste teams horen. Dat is een groot doel, waar we nu al volop mee bezig zijn."

Toch geldt ook de Tirreno-Adriatico als een test voor Dumoulin. Team Sunweb won dit seizoen nog niet en zou dan ook graag van die akelige nul komen. Waar kan dat beter dan in de Italiaanse rittenkoers? Roberts: "Met Dumoulin en ook Sam Oomen is het klassement echt een doel. Natuurlijk staat de Giro in mei voor Tom boven alles, maar dit is zijn grootste doel dit voorjaar."

Dumoulin zelf vertelde tegen Cyclingnews.com vijf grote favorieten te tellen: hijzelf, Julian Alaphilippe, Primoz Roglic, Geraint Thomas en Vincenzo Nibali.