Mavic eert Sean Kelly in Lés heros du cyclisme

Sean Kelly is inmiddels een oude krijger, maar in Lés heros du cyclisme van Mavic komen de oude tijden even terug tot leven. Mavic heeft een speciale outfit gemaakt in naam van de Ierse alleskunner.

Sean Kelly

Sean Kelly heeft 18 jaar lang gekoerst op het hoogste niveau en daarin behaalde hij 193 overwinningen. De Ier kon goed sprinten, klimmen, tijdrijden en over kasseien dokkeren. Met die kwaliteiten behaalde hij onder andere de overwinning in Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Milaan-San Remo, Parijs-Nice en top 5 noteringen in het algemeen klassement van Le Tour de France en La Vuelta a España. Een erelijst waar velen van dromen en tijdens delen van zijn carrière reed Kelly op materiaal van Mavic.

Mavic lanceert een de Lés heros du cyclisme collectie te beginnen met Sean Kelly. Een speciaal wielershirtje waar details van de carrière en de man Sean Kelly op staan, evenals een bijbehorend petje en sokken set. De Sean Kelly cap is gemaakt van polyester en zorgt voor een goede pasvorm door de juiste rekbaarheid volgens Mavic. De sok heeft bovenop de voet een open mesh structuur voor een goed ventilatie en is bij de tenen versterkt. Het wielershirt is gemaakt van een lichtgewicht Merino wol dat van nature het zweet goed afvoert en zowel in warm als koud weer geschikt is. Aan de binnenkant van het wielershirt staan de grootste overwinningen en in de hals staat de naam en het nummer van de speciale collectie.

Al bij al een prachtig eerbetoon aan een groots renner. Ook het filmpje wat Mavic uitbracht over de Ier brengt ons even terug in de tijd.