Groenewegen op herhaling na waaierspektakel in Parijs-Nice

Dylan Groenewegen heeft ook de tweede etappe van Parijs-Nice gewonnen. Na een door waaiers geteisterde rit was hij met overtuiging de snelste van een select groepje. Het is zijn tweede etappezege op rij. Uiteraard blijft Groenewegen ook leider.

Dylan
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Voor liefhebbers van waaiers was de etappe van vandaag puur genieten. De harde wind sloeg het peloton vrijwel direct in stukken. Jumbo-Visma, de ploeg van Groenewegen, was alert en wist de sprinter goed voorin te houden. Opvallende afwezige voorin: Michal Kwiatkowski. De Pool van Team Sky had de slag gemist en leek een goed klassement te kunnen vergeten. Temeer omdat onder meer Nairo Quintana en Romain Bardet wel vooraan zaten en hun ploeg lieten werken. Daarnaast was ook Wilco Kelderman van de partij.

Overigens kan er een streep door de namen van Warren Barguil en Gorka Izagirre. Zij moesten beide opgeven na een valpartij.

Op ongeveer 15 kilometer voor het einde kwam het toch tot een hergroepering, waarbij onder meer Fabio Jakobsen, Marcel Kittel en even eerder Caleb Ewan moesten lossen. Op 6 kilometer voor het einde brak de kopgroep onder impuls van Sky, met Kwiatkowski nu wel alert voorin, nog eens in twee stukken. Acht man, met daarbij Groenewegen, zaten aan de goede kant van de breuk.

Met onder meer de aanwezigheid van Philippe Gilbert en Matteo Trentin zaten er een paar gevaarlijke klanten in de eerste groep, maar zij waren niet bij machte om een oppermachtige Groenewegen te remonteren. Iván Garcia werd tweede, vlak voor Philippe Gilbert.