Blaak zegeviert in Omloop Het Nieuwsblad

Chantal Blaak heeft de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen gewonnen. De Nederlands kampioene schudde een indrukwekkende solo uit haar benen.

Blaak

Doordat de mannen aan het begin van hun race niet doorreden, werd de koers van de vrouwen even geneutraliseerd. Ze dreigden de mannen namelijk in te halen. Het vrouwenpeloton stond even aan de kant, maar de vrouwen konden na vijf minuten hun weg vervolgen.

Het sleutelmoment in de koers lag op de Muur van Geraardsbergen, waar uiteindelijk zeven rensters overbleven. Daarbij zaten onder anderen Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen, Blaak, Ellen van Dijk en Floortje Mackaij. Net na de magische helling ging Blaak er op het vlakke vandoor. De renster van Boels-Dolmans had na de Bosberg een voorsprong van 35 seconden. 

Achter de wereldkampioene van 2017 kwam er geen samenwerking op gang, mede door het afstoppende werk van Blaaks ploeggenoten. Hoewel de achtervolging wel enigszins op gang kwam, had Blaak 45 seconden voorsprong met nog zeven kilometer op de teller. Op imponerende wijze maakte Blaak het uiteindelijk af. Het podium werd vervolledigd door Marta Bastianelli en Jip van den Bos.