Wild prolongeert Wk-titel op omnium

Kirsten Wild heeft haar wereldtitel op het omnium geprolongeerd. De Nederlandse bleef Letizia Paternoster en Jennifer Valente voor.

Wild

Het eerste onderdeel van het omnium was vanmiddag de scratch, die gewonnen werd door Paternoster. Wild eindigde als vierde en had in het vervolg dus iets goed te maken. Na de 7,5 kilometer lange temporace klom Wild, die zesde werd, op naar de derde plek.

De Japanse Yumi Kajihara nam de leiding over na de tweede discipline, maar moest die positie na de afvalkoers weer afgeven aan Paternoster. Tegelijkertijd deed ook Wild iets terug in de afvalkoers. Ze moest enkel de Amerikaanse Valente voorlaten, maar had daardoor nog alles kans op de overwinning.

Op het laatste onderdeel, de puntenkoers, zag Wild leidster Paternoster in eerste instantie uitlopen, maar halfweg koers pakte Wild in een tussensprint de volle mep, terwijl haar grote concurrente puntloos bleef. De Italiaanse wist nog wel terug te knokken naar een gelijke stand, maar Wild was leep genoeg om haar zege veilig te stellen. De Nederlandse bleef uiteindelijk slechts twee punten voor op de nummer twee.