Van Schip grijpt wereldtitel op puntenkoers

Jan-Willem van Schip heeft de wereldtitel gegrepen op de puntenkoers. De Nederlander pakte 104 punten en was daarmee verreweg de beste.

Schip

Van Schip, die op de weg voor Roompot-Charles rijdt, gold als een van de grote favorieten op de puntenkoers. Vorig jaar werd hij op het wereldkampioenschap in Apeldoorn tweede op het onderdeel. Van Schip liet zich dit jaar al van begin af aan gelden, want al snel pakte de hardrijder een ronde voorsprong. 

Vervolgens begon de concurrentie zich echter te mengen, maar Van Schip bleef consequent zijn punten pakken onderweg, waardoor de Utrechter uiteindelijk soeverein naar de overwinning reed. De tweede en derde plaats gingen naar de Spanjaard Sebastian Mora Vedri en de Ier Mark Downey. 

Het was niet het enige succes voor Nederland vandaag, want ook Theo Bos reed zich in de prijzen. Op de kilometer pakte hij de zilveren medaille. De ervaren Bos moest enkel de Fransman Quentin Lafargue voorlaten. Naast Bos kwam ook Sam Ligtlee uit op de kilometer. Hij eindigde als zevende.