Actieve Dumoulin: 'Het klassement gaat lastig worden'

Tom Dumoulin koos de aanval in de vierde etappe van de UAE Tour. De kopman van Team Sunweb strandde op vijf kilometer van de meet.

Dumoulin
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Op een van de lastige stroken in de aanloop naar de Hatta Dam trok Ag2r-La Mondiale-renner Geoffrey Bouchard ten aanval. Dat was voor Dumoulin het sein om ook te demarreren. De Limburger liet Bouchard achter en reed in korte tijd naar koploper Alessandro De Marchi. In de achtergrond zette Jumbo-Visma echter hardrijder Tony Martin op kop, waardoor Dumoulin nooit echt kon meestrijden om de ritzege. Hij eindigde uiteindelijk als veertiende op vijf seconden van ritwinnaar Caleb Ewan. 

"Nadat ik was hersteld van mijn aanval was ik nog steeds in staat om Wilco bij te staan", vertelde Dumoulin na afloop van de etappe op de site van Team Sunweb. "Ik denk dat het algemeen klassement moeilijk gaat worden na de etappe van gisteren. Vanaf nu focus ik me op het helpen van Wilco en misschien op het winnen van een etappe. Daarnaast is het een belangrijk doel voor me om de race met een goed gevoel te eindigen."