Wellens zegeviert ook in tijdrit Ruta del Sol

Leider Tim Wellens heeft ook de individuele tijdrit in de Ruta del Sol gewonnen. De Belg bleef Jakob Fuglsang en Ion Izagirre voor.

Wellens
  • Afbeelding van Jakob Fuglsang Jakob Fuglsang
  • Afbeelding van Ion Izagirre Ion Izagirre
  • Afbeelding van Tim Wellens Tim Wellens

De eerste richttijd werd neergezet door Simon Yates, die de Ruta del Sol voornamelijk als voorbereiding gebruikt. Veel renners kwamen vervolgens niet aan zijn tijd, totdat broer Adam over de streep kwam. Adam, die dit seizoen al een rit won in de Ronde van Valencia, deed 22 minuten en 40 seconden over de ruime zestien lastige kilometers. 

Het bleek een tijdrit voor de klassementsrenners, want toen zij aan de beurt waren, barstte de strijd om de ritzege pas echt los. Onder anderen Jakob Fuglsang (twee seconden), Steven Kruijswijk en Ion Izagirre (beiden zes seconden) doken onder de tijd van Yates. De Deen leek de volgende Astana-renner worden die een zege ging boeken, maar dat was buiten leider Wellens gerekend. 

De renner van Lotto Soudal dook twee seconden onder de tijd van Fuglsang, waardoor de titelverdediger zijn leidende positie verstevigde. Kruijswijk staat nu op een vierde plek op achttien seconden van Wellens.