Ekoï heeft een unieke schoen genaamd R5 Custom

Schoenen zijn er in alle soorten en maten, maar tot nu toe is het behoorlijk uniek om zelf de print te bepalen. Ekoï maakt dat mogelijk voor het grote publiek met de R5 Custom.

Ekoï R5 Custom

De Ekoï R5 Custom is onderdeel van het premium label van Ekoï dat in de eerste plaats ontwikkelt is voor de topsporters die gesponsord worden door Ekoï. Ook voor de gewone klant probeert het Franse bedrijf de beste service te leveren. De producten van het premium label worden ontworpen door Franse of Italiaanse ontwerpers en uitgebreid getest. Ekoï heeft zijn eigen ingenieurs die de producten door ontwikkelen en ze claimen  de beste materialen te gebruiken waarbij ze alles in Europa produceren. De R5 Custom is volgens Ekoï zeer licht en zeer stijf. De schoen bestaat uit één stuk zonder naden en een ergonomisch gevormde hiel. In maat 41 is de schoen 276 gram en de zool is van carbon met 6 ventilatie gaten. De schoen heeft het ATOP sluit systeem wat vergelijkbaar is met het BOA sluitsysteem, daarmee draai je de schoen strakker of losser.

Al deze specificaties zijn nog niet echt bijzonder. Wat de schoen uniek maakt is dat 7800 verschillende combinaties te maken zijn qua uiterlijk van de schoen. De keuze is dus reuze en zo heeft Ekoï er voor gezorgd dat je de perfecte schoen kan samen stellen. Dit komt echter niet voor een zacht prijsje, de schoen is voor zo’n 300 euro te koop.