Bakelants moet langer wachten op eerste optreden voor Team Sunweb

Jan Bakelants zal deze week zijn debuut voor Team Sunweb nog niet maken. De Belg zou starten in de Tour de la Provence, maar kampt met een maagvirus.

Bakelants
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM

"Ik beschik momenteel niet over voldoende kracht om te kunnen koersen, dus heb ik in samenspraak met de ploeg besloten om dat nog even niet te doen", liet Bakelants weten aan Het Nieuwsblad. Zijn eerste optreden in het rode tenue van Team Sunweb staat nu gepland voor Omloop Het Nieuwsblad. 

Bakelants maakte afgelopen winter de overstap van Ag2r-La Mondiale naar Team Sunweb, waar hij eigen kansen gaat krijgen maar ook een belangrijke knecht hoopt te worden voor Tom Dumoulin. Bakelants was al een aantal keer lovend over zijn nieuwe werkgever. "Dit kan een goede doorstart betekenen in mijn carrière", vertelde de Belg tegen Cycling.Be. "Op papier hebben we een heel sterke ploeg met sterke leiders."

"Dat motiveert, net zoals de open en kritische Nederlandse mentaliteit die hier heerst, een verademing na mijn periode bij een oer-Franse equipe. Ik wil graag een puzzelstukje zijn in wat voor deze formatie belangrijk is, en dat is teamsucces."