Ronde van Valencia: Boasson Hagen zegeviert in openingstijdrit

Edvald Boasson Hagen heeft de openingstijdrit van de Ronde van Valencia gewonnen. De hardrijder van Dimension Data bleef Ion Izagirre en Tony Martin voor.

Hagen
  • Afbeelding van Ion Izagirre Ion Izagirre
  • Afbeelding van Edvald Boasson Hagen Edvald Boasson Hagen
  • Afbeelding van Tony Martin Tony Martin

De Ronde van Valencia werd geopend met een individuele tijdrit over iets meer dan tien kilometer. De finish was op een zeer venijnig klimmetje in Orihuela (700 meter aan iets minder dan 10 procent). Jos van Emden was een van de eerste renners die een richttijd neerzette. De Nederlander van Jumbo-Visma deed iets meer dan dertien minuten over de tien kilometer in het zuiden van Spanje. 

Heel lang kon de Schiedammer niet genieten van zijn eerste plaats, want Boasson Hagen, die onlangs vertelde er een stuk beter voor te staan dan vorig jaar, dook meer dan tien seconden onder de tijd van Van Emden. Tony Martin, die zijn debuut maakte in het shirt van Jumbo-Visma, kwam dicht in de buurt van de eerste tijd, maar de Duitser moest net als Van Emden zijn meerdere erkennen in voormalig-ploeggenoot Boasson Hagen. 

Vervolgens was het de beurt aan klassementsrenners als Geraint Thomas, Adam Yates, Ion Izagirre, Dylan Teuns en Alejandro Valverde. Vooral Izagirre en Teuns bedreigden de toptijd van Boasson Hagen, maar uiteindelijk kwamen ook zij te kort om onder de tijd van de Noor te duiken. Izagirre en Teuns waren wel de winnaars onder de klassementsrenners, maar Thomas, Dan Martin en Valverde eindigden niet ver achter het tweetal.