Sanne Cant overstijgt Nederlands viertal en wordt wereldkampioene

Sanne Cant heeft haar derde wereldtitel in het veldrijden gewonnen. In het Deense Bogense versloeg de Belgische liefst vier Nederlandse dames. Lucinda Brand werd tweede, Marianne Vos derde en de plekken 4 en 5 gingen naar resp. Betsema en Worst.

Sanne Cant

Het parkoers in Bogense lag er door aanhoudende regen glibberig bij. De Nederlandse dames trokken zich daar echter weinig van aan. Marianne Vos schoot als een speer uit de startblokken, net als een sterke Denise Betsema. Annemarie Worst probeerde het Nederlandse kwartet bij elkaar te houden, want topfavoriete Lucinda Brand had moeite met het hoge tempo voorin.

Naarmate de cross vorderde werd te strijd tussen het indrukwekkende Nederlandse blok en de eenzame Belgische Sanne Cant steeds heviger. De Nederlanders vormden echter geen eenheid en Cant profiteerde daarvan. In de een na laatste ronde nam ze het heft in eigen hand en versnelde ze. Brand en Vos probeerden haar terug te halen, maar vanwege een foute fietswissel bij Lucinda Brand was dat slechts tevergeefs. Cant versnelde nogmaals en kon zich aldus voor de derde keer op rij tot wereldkampioene veldrijden kronen.