Van der Poel en Betsema winnen in Otegem

Mathieu van der Poel en Denise Betsema hebben de cross van Otegem gewonnen. Beiden kwamen solo over de finish.

Otegem

Traditioneel staat na de nationale kampioenschappen de cross van Otegem op het programma. Voor de renners en rensters de perfecte gelegenheid om hun kampioenstrui te tonen (mits je niet Europees of wereldkampioen bent) of juist om revanche te nemen.

Voor Betsema was dat laatste duidelijk het geval. Als een komeet ging ze er vandoor en na een ronde had ze een kleine voorsprong Ceylin del Carmen Alvarado, die als enige haar tempo een beetje bij kon benen. Uiteindelijk kwam Alvarado samen met Sels en Compton terug. Toch was het Betsema weer die langzaam wegreed bij de rest en zo de overwinning pakte. Sels en Alvarado maakten het podium compleet.

Bij de heren werd er vooraf vooral gekeken naar Mathieu van der Poel, Wout Van Aert en kersvers Belgisch kampioen Toon Aerts. Laatstgenoemde was na het behalen van zijn titel weinig nachtrust gegund en hij kon niet mee met Van der Poel en Van Aert. Deze twee gaven elkaar weinig ruimte, tot Van Aert op een paar ronden voor het einde een slippertje maakte. Van der Poel had een klein gaatje en na een fietswissel verhoogde hij het tempo. Zoals zo vaak zag de rest hem niet meer terug. Wout Van Aert behield zijn tweede plek en Toon Aerts werd derde.