Van Aert per 1 maart naar Jumbo-Visma

Wout van Aert is per 1 maart renner van Team Jumbo-Visma. Dat maakte de ploeg op haar site bekend. Van Aert tekent een contract voor drie jaar.

Van Aert
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

De 24-jarige wereldkampioen veldrijden had al een akkoord met de ploeg, maar zou pas vanaf 1 januari 2020 in dienst treden. Echter, sinds september is van Aert een vrij renner. Hij zegde eenzijdig het contract met zijn toenmalige ploeg Veranda's Willems-Crelan op na een conflict.

Momenteel rijdt Van Aert rond als onafhankelijk renner, met enkele persoonlijke sponsoren. Het geeft hem de mogelijkheid om al een seizoen eerder de overstap te maken naar het WorldTour peloton.

"Ik denk dat ik vorig jaar mooie resultaten heb behaald. Daardoor zijn er gesprekken gekomen met verschillende teams", vertelt Van Aert op de website van zijn nieuwe ploeg. "De interesse van Team Jumbo-Visma sprak me erg aan. Door omstandigheden zal ik de stap hogerop al in 2019 kunnen zetten. Het voelt goed dat ik die stap naar de WorldTour kan maken, want ik denk dat ik mezelf op dat niveau nog veel kan ontwikkelen."

Zijn nieuwe ploeg wil Van Aert graag ontwikkelen tot een klassieke topper. "We hadden interesse in Wout voor 2020", zegt directeur Richard Plugge. “Alles is sneller gegaan en we kunnen hem al eerder verwelkomen in onze ploeg. Dat is heel mooi nieuws voor het team, want wij worden sterker. Hij is een megatalent en we hopen hem te ontwikkelen tot de klassieke topper die we allemaal in hem zien."

Dit voorjaar reed van Aert al enkele klassiekers. In de Strade Bianche werd hij derde en in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Rouibaix respectievelijk negende en dertiende.