Van der Breggen, Van Vleuten en baansprinters nog kansrijk tijdens sportgala NOC*NSF

Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen vochten dit jaar verschillende beklijvende duels uit met elkaar. Deze maand komt er nog één duel bij, al hoeven ze daar zelf de fiets niet voor op te stappen.

Annemiek van Vleuten Anna van der Breggen

Van der Breggen en Vleuten zijn namelijk twee van de vier genomineerde vrouwen tijdens het aankomende sportgala van NOC*NSF. Schaatsers Suzanne Schulting en Jorien ter Mors zijn de twee concurrenten van de wielerwereldkampioenen.

Ook de sportploeg van het jaar kan nog een wielerteam worden. De Nederlandse baansprinters nemen het 19 december op tegen de oranje hockeyvrouwen en zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz.

Op de shortlist die vorige week werd gepubliceerd was de wielersport zeer goed vertegenwoordigd. Bij de vrouwen stonden ook BMX-wereldkampioene Laura Smulders en baankoningin Kirsten Wild op de lijst, maar zij overleefden de schifting niet. 

Tom Dumoulin - die vorig jaar tot sportman van het jaar werd gekroond - Dylan Groenewegen, Jeffrey Hoogland, Niki Terpstra en Mathieu van der Poel stonden op de mannenshortlist, maar zij werden door de vakjury eveneens te licht bevonden. Dit geldt ook voor paralympisch wielervedette Jetze Plat en succescoach Peter Schep.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wieler Revue (@wielerrevue) op

Op 19 december worden door de vakjury én de aanwezige sporters en coaches besloten wie worden uitgeroepen tot winnaar in de diverse categorieën.