De cyclocross fiets van wereldkampioen veldrijden Wout van Aert

Wout van Aert is de wereldkampioen veldrijden ook al domineert Van Der Poel op het moment. Wij keken naar het materiaal waar de Belg ieder weekend het veld mee in duikt, de Stevens Super Prestige.
Wout van Aert

Het is niet de seizoenstart waar Wout van Aert op gehoopt had in het veld. Mathieu van der Poel is een maatje te groot en rijgt de zeges aaneen. Tot voor kort was Stevens ook het merk waar de Nederlander mee reed, maar die is over gestapt naar Canyon. Wout van Aert, die eerst op Felt fietsen reed, is sinds 1 maart verbonden aan Stevens. Na de breuk met Sniper Cycling heeft de Belg een persoonlijk contract met Stevens.

De Stevens Super Prestige is samengesteld op basis van eerdere samenwerking met toppers uit de veldritwereld zoals Sanne Cant en Mathieu van der Poel. Stevens claimt dat de frame set net minder dan 1400 gram weegt. Daarnaast is de fiets van Wout afgemonteerd met een Sram Red etap groupset en Zipp 202 tubular wielen. De keuze voor het verzet en banden worden gemaakt op basis van het parcours. Bij een snelle omloop met weinig modder, bijvoorbeeld in Waterloo, rijdt de Belg met Dugast Pipisquallo banden en een 46/36 voorblad. De trappers van de wereldkampioen komen van Look, het X-Track Race Carbon Ti model. De Stevens Super Prestige frame set is ongeveer 1500 euro, een volledige afgemonteerde fiets kan al gauw oplopen naar 3500 euro. Mathieu van der Poel wint nu bijna elke cross waar hij aan de start staat, maar Wout van Aert kan goed naar een wedstrijd toe pieken en is gebrand op het WK waar hij zijn trui wil verdedigen.  

Laatste nieuws