Tom Dumoulin: 'Vraag me af of ik alles op de Tour moet zetten'

Tom Dumoulin is net terug van zijn huwelijksreis naar Nepal, en dus is hij goed begonnen aan de voorbereiding voor het nieuwe wielerseizoen. Alleen is de vraaag: op welke grote ronde mikt hij komend jaar?

Tom Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Want waar de Tour de France verre van ideaal lijkt te zijn voor de Limburger met slechts 27 individuele tijdritkilometers, lijkt de organisatie van de Giro d'Italia met bijna zestig kilometer tegen de klok juist de roze loper te hebben uitgerold. "De Giro ligt me in alle opzichten veel beter", zegt hij

Na zijn tweede plaats in de Ronde van Frankrijk waren Dumoulin en zijn werkgever stellig: alles zou op de Tour worden gezet. Maar in gesprek met 1Limburg geeft de Sunweb-kopman toch aan te twijfelen. "Als de Giro met zo'n mooi parkoers komt dat echt op mijn lijf geschreven is, terwijl ik niet heel blij word van het Tourparkoers, dan ga je toch twijfelen."

Intussen heeft Dumoulin de situatie ook met de ploegleiding van Sunweb besproken. "We weten het nu ook nog echt even niet. We moeten tegen elkaar uitzetten wat het betekent als we voor de Giro of de Tour gaan. Voor mij, maar ook voor de andere renners."

Begin januari zal tijdens de ploegpresentatie van Sunweb vermoedelijk duidelijkheid worden gegeven over de plannen van Dumoulin. 

Afgelopen seizoen betwistte Dumoulin zowel de Ronde van Italië als La Grande Boucle. In beide drieweekse rittenkoersen bezette hij de tweede plaats in het eindklassement. In de Giro d'Italia won hij de openingstijdrit, terwijl hij de slottijdrit in de Tour op zijn toch al indrukwekkende palmares bij mocht schrijven.

Volgend jaar wil Tom Dumoulin graag een stapje hoger op het podium van de Tour. Maar gaat hij de Franse drieweekse wel rijden?